Navigation
.Just nu: 
Program puff
Indelningar
Börja sända

Priser

Regler

Teknikhantering

Medlemskap

Kontakt

Är du en privatperson som vill vara med och göra program i Radio Avesta är det enklaste och snabbaste sättet att ta kontakt med någon av de föreningar som redan sänder. Är du inte intresserad av att prata i radio kan du lägga in musik och sköta mixerbordet m.m.

För att få ett helt eget program måste man vara en förening.
En förening är en organisation med en egen styrelse och räknas som en så kallad "juridisk person". Vad föreningen sysslar med är inte så viktigt. Det går bra att bilda en förening som har som enda verksamhet att sända närradio. Närradion är öppen för ideella föreningar ex. sportklubbar, politiska partier, församlingar och kyrkliga samfälligheter, studentkårer och liknande organisationer.

Sändningstillstånd
För att få sända närradio måste föreningen ha ett sändningstillstånd från Radio- och TV-verket. Sändningstillståndet gäller en viss ort, så för att sända på Radio Avesta måste föreningen ha sitt säte d.v.s. ha sin formella hemvist i Avesta kommun. Har man inte det kan man bilda en lokalavdelning i Avesta kommun.

Ring Radio- och TV-verket och be dem skicka ansökningspapper (skickas gratis på begäran), information om vilka handlingar som krävs bifogas.
Eller gå in på hemsidan där du även hittar mer detaljer kring sändningstillstånd.
Se www.rtvv.se/se/radio/narradio

När tillståndsinnehavaren fått tillståndet godkänt skall även medlemskap sökas i Avesta närradioförening (Radio Avesta). Det är närradioföreningen som i första hand fördelar sändningstider. En närradioförening är en sammanslagning av alla sändande föreningar på orten och bevakar medlemsföreningarnas gemensamma intressen.

Program puff